Captain's Dinner - Kapucijners met spek en ui
OverzichtCaptian’s Dinner: Kapucijners met spek en ui
Voor 4 personen: 400 g droge kapucijners, 250 g mager rookspek in blokjes, 2 uien in dunne ringen, beetje olie of roomboter, 1 slagersrookworst, mosterd, augurken, zilveruitjes, piccalilly, 1 fijngesnipperd uitje.
Voorbereiding: Week de kapucijners 8 uur of een nacht in ruim koud water. Voeg dan zout toe en kook ze heel zachtjes net aan gaar in circa 25-60 minuten. Bak het spek zachtjes goudbruin. Bak de uien in olie of boter op niet te hoog vuur zacht en daarna goudgeel. Warm de rookworst.
Haal de kapucijners met de schuimspaan uit de pan en voeg ze bij het spek. Meng er ook de gebakken uien door en wat kookvocht. Breng op smaak met zout en peper en serveer met het zuur, mosterd, de fijngesnipperde rauwe ui en worst.