Bulghur / *Frankrijk / 500gram

Artikel 1 van 10
€ 2,95 (inclusief btw)
Overzicht

Bulgur (ook: burghul of boergoel) is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe, maar meestal van durum. De tarwekorrels worden eerst gestoomd daarna gedroogd en vervolgens grof gemalen of gebroken.

Bulgur wordt vooral gebruikt in de Turkse, Indiase en mediterrane keuken. Het heeft een licht notige smaak.

Bulgur wordt gebruikt in pilafs, soepen, gebak en brood en als vulling. De bekendste toepassing van Bulgur is echter in tabouleh en kibbeh. De hoge voedingswaarde maakt het een goede vervanger voor rijst of couscous. In India wordt het ook gebruikt als ontbijtgraan, bereid met melk en suiker.

Basisrecept voor 500g. bulghur:
10–15 minuten koken in 1,5 keer het gewicht aan water (750cl). Dan 20 minuten laten staan. Boter erdoor en zout en peper naar smaak.

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel