seizoen 2024/2025
Cannellini bonen / Canellini | Italië / Oogstjaar 2024 / 0,5 kilo
OverzichtCannellini Cannellinibonen komen uit Italië en zijn romig wit van kleur en zijn nier-vormig. Wanneer ze gekookt zijn, hebben ze een zachte textuur en een licht nootachtige smaak.. U kunt voor het gemak kiezen voor cannellinibonen uit blik, maar voor meer smaak en textuur zijn de gedroogde witte bonen een betere keuze.
Bereiding voor gedroogde bonen: Week ze in minimaal 5 uur in veel koud water (ze zullen opzwellen, dus zorg ervoor dat je kom groot genoeg is). Giet ze af en spoel ze nog even na met schoonwater, leg ze in een grote pan, dek af met 5cm koud water, breng aan de kook, schep de schuim af met een schuimspaan, kook ze dan nog 10 minuten. Schep het schuim weer af, voeg dan gewoon een beetje zout, en laat ze zachtjes met de deksel half op de pan ongeveer 1 uur koken, tot ze gaar zijn. Houd een oogje op het waterpeil, en voeg zo nodig water toe.
Gebruik: U kunt de gekookte bonen gebruiken voor groentesoepen, bijvoorbeeld in de klassieke Italiaanse minestrone, of mengen met ingeblikte tonijn, haricots verts, rode ui, een beetje geraspte Parmezaanse kaas met een dressing van olijfolie met citroensap , of in een stoofpot met salie, knoflook en tomaten voor een winterstoofpotje.
Weektijd: minimaal 5 uur
Gaartijd: 30-60 minuten