seizoen 2024/2025
Rode linzen heel / Bruine linzen / Sabut Masoor / *Turkije / Oogstjaar 2024 / 0,5 kilo
OverzichtAnder namen zijn: Whole red lentils, sabut masoor, whole masoor, berglinzen, crimson, bruine linzen
Hele rode linzen zijn de niet gespleten rode linzen met het bruine schilletje er nog omheen. Ze koken een beetjes stuk bij het garen en worden veel gebruikt als soep. Ook zijn ze erg smakelijk als ze gekiemt zijn (spruitlinzen). Zie ook onze spruitmix.
Gebruik:
Was de linzen en kijk ze na op steentjes, zet de linzen op met zoveel water dat ze ruim onder staan. De linzen nemen water op en moeten niet droogkoken. In ca. 15-20 minuten zachtjes koken zijn de linzen gaar. Onze linzen zijn altijd van de nieuwste oogst en hebben een kwaliteitsgarantie van 2 jaar. Afhankelijk van de ouderdom (1-2 jaar) kan de kooktijd varieren naar 20-40 min.