Ingrediënten (4-6 personen) : 1 eetlepel olie 1 ui, fijngehakt 350 g black eye beans , geweekt en gaar gekookt 1 eetlepel tomatenpuree 1 blik tomaten, fijngehakt 500 ml bouillon zout peper | Bereiding:
Verhit de olie in een pan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Prak intussen de bonen met een vork of met een aardappelstamper. Roer de tomatenpuree, tomaten, bouillon, geprakte bonen en wat zout en peper door de gefruite ui en laat het geheel circa 30 minuten zachtjes koken.
Oorsprong recept: Zambia Zambia is een van de meest verstedelijkte landen in Afrika. Ongeveer de helft van de zeven miljoen inwoners van Zambia woont in steden die zijn ontstaan in de omgeving van de ‘Copperbelt`, het uitgestrekte gebied waar koper wordt gevonden. In Zambia teelt men maïs, gierst, cassave , yams , bonen, pinda`s en tropische vruchten. Hoewel gbegiri eigenlijk een soep is, kan dit voedzame gerecht ook als stoofschotel bij hartige maïs- of rijstepap worden opgediend: de restjes kunt u de volgende dag weer opwarmen. |