Recept
Groningse Dreugebonenschotel
Overzicht
| |
Voor 4-5 personen: 200 gram in de peul gedroogde bonen Stamppot 'Dreuge bonen' met Komkommer zoet/zuur
| Bereidingstijd: Bereiding: Na het weken de bonen samen met het weekvocht in een ruime pan opzetten. Op de bonen leg je het spek en de worst. Breng het aan de kook en laat het minstens 2,5 uur sudderen, op deze manier komt de smaak het best tot zijn recht. Schil ondertussen de aardappels en snij ze in dobbelstenen van ongeveer 2cm. Haal spek en worst uit de pan een voeg de aardappels toe. laat dit 20 minuten meekoken tot de aardappelen beetgaar zijn. Snij het spek in kleine stukjes, voeg dit bij de bonenen aardappelen en schep het geheel er voorzichtig doorheen. De aardappels moeten heel blijven. Het vocht niet afgieten. Om te serveren schep je met een schuimspaan het geheel over in een dekschaal of gelijk op de borden, het vocht blijft achter in de pan. Serveren met de worst. |