Recept

Salade met Reade Krobbe en Fruit en Noten

Artikel 1 van 2
Overzicht

voor 4 personen

Ingrediënten:
- l50 gram gekookte reade krobbe (bepaald soort woudbonen uit Friesland)
- 270 gram zure appel, granny smith of goudrenet
- 1 banaan
- l50 gram (=3 middelgrote) tomaten
- l50 gram studentenhaver
- 2 deciliter dressing  mager
- een halve deciliter gemberstroop
- l eetepel. grove mosterd]
- 20 slagen met de pepermolen,
- zout naar behoefte
- l mandarijn, frisser: 1 eetlepel cranberrycompote

- 2 eieren of meer
- garnering  druiven zonder pit, veel trosjes rode bessen, slabladeren
 

Bereiding
Week de reade krobben een nacht in ruim water.
Kook de bonen. (Ze moeten nog beet hebben.)
Afgieten en direct met saus mengen als ze nog warm zijn, dus dressing of mayonaise vermengen met mosterd, gembernat en eventueel
cranberrycompote.
Studentenhaver grof hakken en toevoegen.
Op smaak maken met zout en peper.

Blokjes appel pas toevoegen voor het serveren.

Serveren op slabladeren en garneren met een hardgekookt ei en fruit. 
Vlak voor het garneren halve schijfjes banaan door de salade mengen.
Het voegt een aromatische smaak toe.
Ze worden echter gauw bruin.

Bron:http://www.lekker-frysk.nl

© 2011 - 2024 Peulvruchten Online Service | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel