Recept
Mexicaanse pittige turtlebeans
OverzichtMexicaanse pittige turtlebeans
400gram gedroogde turtlebeans (zwartebonen), 1 grote ui fijngehakt, 1 eetlepel olijfolie, 2 teentjes knoflook, 2 theelepels gemalen komijnzaad, 2 theelepels chilipoeder, 1 liter kippenbouillon, handje fijgehakte koriander, limoensap.
Eerst dit: spoel de bonen schoon en zet ze royaal onder water in een kom en laat ze een nacht weken (minimaal 8uur).
Bereiding: Doe de geweekte bonen in een vergiet en laat goed uitlekken. Bak in een braadpan de ui een paar minuten zachtjes in de olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak nog even tot de ui glazig is. Schep er de uitgelekte bonen, komijn en chilipoeder door. Schenk de bouillon in de pan, breng aan de kook, leg de deksel op de pan, draai het vuur laag en kook de bonen in 1-1,5 uur zacht en gaar. Zet het vuur iets hoger en laat de bouillon inkoken totdat de bonenmassa fluwelig zacht wordt. Blijf af en toe omroeren, anders bakt het aan. Breng de bonen op smaak met limoensap en versgemalen peper. Strooi er de verse koriander over en serveer met rijst, tortilla, of brood.