Cantharellen gedroogd | Cantharel girolles | Bulgarije | 75 gram
OverzichtGedroogde cantharellen zijn een populaire paddestoelensoort die veel gebruikt worden in de Europese keuken. Ze hebben een nootachtige smaak en zijn ideaal voor het maken van soepen, sauzen en stoofpotten.
Om gedroogde cantharellen te gebruiken, moeten ze eerst geweld worden. Dit doe je door de gewenste hoeveelheid gedroogde cantharellen in een hittebestendige schaal te doen en hier minstens 100 ml kokend water per 10 gram gedroogde cantharellen aan toe te voegen. Laat de cantharellen ongeveer 30-60 minuten wellen en kook ze vervolgens nog 15 minuten als ze voor het verdere bereiding nog gekookt moeten worden.
Houd er rekening mee dat 10-20 gram gedroogde cantharellen gelijk staan aan 100-200 gram verse cantharellen. Dit betekent dat je minder gedroogde cantharellen nodig hebt dan verse, maar dat ze wel meer tijd nodig hebben om te wellen. Gebruik gedroogde cantharellen om de smaak en het aroma van je gerechten te versterken, of om een smaakvolle bouillon te maken.