Recept
Franse Barangeonnierbonen salade met walnoten, spekjes en sjalot
OverzichtSalade noix, lardons échalot
- 200 g Barangeonnier
- 100 g spekjes
- Ongeveer tien gepelde walnoten
- 2 mooie sjalotten
- 8 eetlepels koolzaadolie of andere plantaardige olie
- 3 eetlepels azijn
- zout peper
Week de bonen 12 uur. Kook ze langzaam in een grote hoeveelheid koud water, zonder zout. Als het water kookt zachtjes ca 30-40 minuten koken; bonen moeten gaar zijn, maar nog steeds stevig. Gril de bacon in een pan tot ze goudbruin zijn. Schil en snijd de sjalot in zeer dunne plakjes. Hussel alle ingrediënten in een kom. Net voor het serveren, voeg de koolzaadolie, azijn, zout en peper toe.
Voor meer smaak kun je een paar blaadjes van een kruid toevoegen zoals peterselie of selderijblaadjes.