Kala Chana (bruine kikkererwten) met Spinazierijst
Bruine Kikkererwten met Spinazierijst
Ingrediënten ca 2 personen:
1 kopje geweekte en gekookte bruine kikkererwten
Ca 150gram dungesneden spinazie
2 1/2 kopjes gekookte langkorrelîge rijst
2 theelepels olie
1/2 kopje dun gesneden uien
1 stukje geraspte gember
1 teentje geperste knoflook
1/2 kopje fijngehakte paprika
1/2 kopje fijngehakte tomaten
1/4 theelepel kurkumapoeder
1 theelepel chilipoeder
1 theelepel koriander-komijnzaad (dhania-jeera) poeder
zout naar smaak
Bereiding
1. Verhit de olie in een brede bakpan, voeg de uien toe en bak ze op middelhoog vuur gedurende 2 minuten of tot ze lichtbruin van kleur worden.
2. Voeg de gember en knoflook toe en bak een paar seconden op middelhoog vuur.
3. Voeg de paprika en de tomaten toe en bak op middelhoog vuur gedurende 1 tot 2 minuten.
4. Voeg de spinazie, kurkumapoeder, chilipoeder, koriander-komijnzaadpoeder en 2 eetlepels water toe, meng goed en kook op middelhoog vuur gedurende 1 tot 2 minuten.
5. Voeg de gekookte bruine kikkererwten en zout naar smaak toe en meng goed.
6. Voeg de rijst toe, meng goed en bak op middelhoog vuur gedurende 1 tot 2 minuten.
7. Heet opdienen.